Стружани бараат да се спречи депонирање смет на струшката депонија која е на само 500 метри од првото населено место и на еден километар од Охридското Езеро. Велат дека безбедна локација за изградба на регионална депонија е Дебрца, но дебрани едногласно се спротивставија на референдум против изградбата на центар за управување со отпад во нивната општина.

Целиот документарец „Регионални депонии: Излез од натрупаното ѓубре“ гледајте го на ОВОЈ ЛИНК.