Во Македонија годишно се прави околу 700 илјади тони отпад, односно секој човек по околу 350 килограми годишно. Деведесет проценти од ѓубрето завршува на дивите депонии, за кои се проценува дека ги има околу илјада во целата држава.

Целиот документарец „Регионални депонии: Излез од натрупаното ѓубре“ гледајте го на ОВОЈ ЛИНК.