Водно е веќе со години под силната чизма на урбанизацијата. Жичарата, гасоводот, новите населби на подножјето, Сончев пат, патот до таму како и новите планирани вело патеки се повеќе ја зголемуваат можноста, Водно да го изгуби своето природно значење.

Vodno prodolzuva da se unistuva FB