Секојдневно сме сведоци на сеча на возрасни стебла низ градските паркови, дрвореди и зелени површини. Често причината за нивната сеча е наводната болест на стеблото или опасноста што ја предизвикува. Еве неколку карактеристики на болно дрво кои ќе ви помогнат да препознаете дали дрвото е опасно и дали треба да се пресече.

Znaci deka drvoto e bolno i opasno