Бизнис интерерси ги спречуваат институциите да реагираат и да ја санкционираат нелегалната урбанизација на Охрид и охридското крајбрежје.

Целиот документарен филм „Охридско Езеро: Загрозено светско наследство“ гледајте го ТУКА.