Владата ќе побара од УНЕСКО дополнително време до февруари наредната година за да ги исполни сите препораки и обврски за зачувување на статусот на светско природно и културно наследство на Охридскиот регион. Ова во интервју за Дома го вели Едмонд Адеми, шеф на владината делегација која ќе присуствува на сесијата на УНЕСКО од наредната недела во Баку, Азербејџан.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.