Каменоломот во Велес доби дозвола за работа од државата и покрај тоа се наоѓа во близина на домовите на велешани. Екологистите и надлежните во општина Велес се изненадени од доделувањето на дозволата бидејќи освен облаците прашина, бучавата и детонациите, честите минирања ја загрозуваат работата на филтерната станица низ која минува водата за пиење во Велес.

Видеото го изработи Инситутот за комуникациски студии.

Новинар: Владимир Тевчев
Снимател и монтажер: Иван Камчев

 

ПОВЕЌЕ НА ИСТАТА ТЕМА

Едвај се ослободија од топилницата, ново жариште ги труе велешани