Лошото градење на Водно предизвикува ерозија на земјиштето кое при поројни дождови и други природни непогоди може да ги затрупа населбите под планината, предупредуваат експертите.

Целиот документарец „Водно - поглед одблизу“ гледајте го ТУКА.