Ќе успее ли Владата да ја симне Македонија од листата на најзагадени држави во светот со Планот за чист воздух? Интервју со заменикот министер за животна средина Јани Макрадули. Разговараме за тоа како Владата ќе ги стимулира граѓаните да користат поеколошки начини на затоплување и како да се откажат од возилата или да ги заменат со понови, дали се толерира загадувањето од големите индустриски капацитети и дали Министерството за животна средина би поддржало целосен мораториум за градење.