Радикални проблеми бараат радикални решенија. Веројатно политичарите не ги сакаат овие мерки зашто не се популистички и веројатно им губат гласови, но радикалните проблеми не може да се решаваат со шминка, велат екологистите од Тетово за загадувањето во градот.

Целиот документарец „Живот во загаден воздух“ гледајте го ТУКА.