Македонија не може да се пофали со многу нови и модерни автопатишта, но дури и оние кои ги имаме наликуваат на ленти за отпадоци во големи депонии. Поради некултурата на возачите и недостигот од свест за потребата да се заштити животната средина нема автопат во земјава или патарина покрај кои нема купишта отпадоци. Институционалната негрижа односно повремените акции за чистење не помагаат да се смени оваа грда слика.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии
Новинар: Соња Петрушевска
Снимател: Борис Каевски