Во тек е постапка за распишување тендер за изградба на прв регионален центар за управување со отпад во Македонија. Преку ИПА фондовите се обезбедени 40 милиони евра, а изборот ќе го прави комисија на Европската Унија.

Целиот документарец „Регионални депонии: Излез од натрупаното ѓубре“ гледајте го на ОВОЈ ЛИНК.