Природно-научниот музеј во Струга 20 години бара нова зграда. Објектот кој е единствениот презентер на природното наследство на регионот на Охридското Езеро, не е реновиран откако е изграден пред 90 години.

Целиот документарен филм „Биодиверзитет во витрина“ гледајте го ТУКА.