header
 
ЕДУКАТИВНИ ПОСТОВИ

edu1

Подигнувањето на еднородни шуми ја зголемува можноста за ширење на дрвни болести.

c1

edu2

Во Македонија живеат околу 10000 инсекти од кои околу 170 се загрозени на меѓународно ниво.

c1

edu3

Гласната музика ги вознемирува животните, затоа бидете тивки и внимателни кога сте на планина.

 
  Загадениот воздух полека не` убива. Концентрациите на загадувачките материи од затоплувањето на домаќинствата, сообраќајот и индустријата се надминати во целата држава, а најмногу во Скопје, Тетово и Битола. Докторите предупредуваат дека последиците ќе бидат пренесени на идните генерации како генетски фактор, а екологистите реагираат дека радикалните проблеми не се решаваат со шминка. Ќе помогне ли владиниот План за чист воздух, Македонија да се симне од листите на најзагадени држави во светот?